Workshops

Met workshops, trainingen en persoonlijke begeleiding helpt Transitium Groep bestuurders en executives om vaardigheden te versterken die nodig zijn voor een volgende stap in hun loopbaan. 

Voor meer informatie of deelname aan ons programma kunt u mailen naar Karima Loukili of Victoria Hale

 

In verband met de aangescherpte richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot het Corona virus hebben wij besloten om alle fysieke workshops en bijeenkomsten voorlopig te annuleren. 

Workshops worden op dit moment in 1 op 1 verband of volledig online gegeven. 

workshop-personal-branding-150x150

Personal Branding

Jacques Francoys

Jacques heeft ruime ervaring in het begeleiden en adviseren van (politiek) bestuurders en senior managers in het nemen van de juiste besluiten in hun loopbaan. Met zijn kennis en ervaring helpt hij organisaties, bestuurders en senior managers door coaching, advies en het houden van toezicht. 

Tijdens deze interactieve workshop is veel ruimte voor oefenmomenten voor kandidaten die zichzelf sterker willen leren presenteren. Er wordt veel aandacht besteed aan zaken als uitstraling en een krachtige pitch.

petra

Linkedin Advance

Petra ter Doest

Petra is een ervaren journalist, bladenmaker en voormalig adjunct-hoofdredacteur van Elsevier. Wie iets wil bereiken in deze wereld, wie echt iets wil veranderen, kan niet om sociale media.
Deze workshop is voor kandidaten die hun profiel op LinkedIn willen aanscherpen of bijstellen en het sociale netwerk vaker én effectiever willen inzetten voor werk en/of opdrachten.

workshop-sollicitatiebrieven-en-cv-150x150

Overtuigende sollicitatiebrieven en CV’s

Liesbeth Tettero

Liesbeth traint en coacht politici en bestuurders in persoonlijke effectiviteit en overtuigingskracht. Zo gaan ze slim om met hun tijd door strategische keuzes te maken, effectief te onderhandelen en zichzelf krachtig te presenteren. 

Een training voor sollicitanten die zich in sollicitatie- en motivatiebrieven en in hun cv overtuigend willen presenteren met de beste selectie van informatie, de juiste vorm en de meest passende toon.

shutterstock_613906346

Netwerkvaardigheden

Jacques Francoys

Jacques heeft ruime ervaring in het begeleiden en adviseren van (politiek) bestuurders en senior managers in het nemen van de juiste besluiten in hun loopbaan. Met zijn kennis en ervaring helpt hij organisaties, bestuurders en senior managers door coaching, advies en het houden van toezicht. 

Het belang van netwerken is vooral gelegen in het feit dat meer dan 70% van alle vacatures via via oftewel via ‘netwerken’ wordt vervuld. Frequent en goed netwerken is het meest effectieve middel om aan een nieuwe baan te komen die bij je past.
Het optimaliseren van de manier waarop je netwerkt kan een grote bijdrage leveren aan het vinden van die ene baan.

toezichthouden

Toezichthouden

Josien van Cappelle

Als ervaren bestuurder en toezichthouder met expertise governance en openbaar bestuur geeft Josien deelnemers inzicht in wat Toezichthouden inhoudt: rollen, taken, verantwoordelijkheden en benodigde competenties.

Ook de markt van en voor toezichthouders komt aan bod. Deelnemers krijgen een handvat om (samen met de begeleider) te bepalen of toezichthouden past bij hun profiel en ambitie.

mediation-150x150

Mediation

Willem Geerken

Deze opleiding, die extern wordt gegeven, is bedoeld om mediationvaardigheden te versterken. Door verschillende belangen op tafel te krijgen, komen partijen die neigen tot strijd vaak makkelijker tot elkaar. Er zijn verschillende modules.

zelfstandig ondernemerschap

Zelfstandig ondernemerschap

Pim Eijkelenboom

Deze training is bedoeld voor kandidaten die een start willen maken als ZZP’er of ondernemer.

finance

Finance en fiscaliteit voor startende ondernemers

Pim Eijkelenboom

Na deze workshop bent u in staat een financieel meerjarenplan te presenteren en uw eigen verlies- en winstrekening op te stellen

transitie-in-werk1-150x150

Herstelverwerking

Willem Geerken

Deze externe begeleiding is voor mensen die na extreme ontwikkelingen in hun loopbaan kampen met gevoelens van verlies. Doel is deze gevoelens een plek te geven en daarmee ruimte te maken voor de oriëntatie op een volgende loopbaanst

vis

Masterclass De kracht van lokale partijen – Noord Holland

Lennart van der Linden & Joost Eerdmans

Lokale partijen hebben zich een prominente plaats verworven in het openbaar bestuur. Ongeveer een derde van de raadsleden en wethouders komen voort uit lokale partijen.
De verschillen tussen de partijen zijn groot. Sommigen bestaan al tientallen jaren, anderen hebben een veel kortere historie.
Met een groot aantal bestuurders van lokale partijen hebben wij van gedachten gewisseld over het belang van goed functionerende partijen en hun vertegenwoordigers. Deze Masterclass is bedoeld om de kennis en kunde binnen lokale partijen te vergroten.

Aan deelname van deze Masterclass zijn kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Banner-symposium-met-PublicSpirit-2-150x150

Symposium Arbeidsmarktpositie

een duurzaam loopbaanvervolg na het wethouderschap

De beeldvorming over de arbeidsmarktpositie van voormalig wethouders draagt veelal bij aan een onvolledig en vaak weinig positief beeld. Ook de media versterken vaak deze eenzijdige beeldvorming. Wij willen graag dit beeld corrigeren en de doelgroep een hart onder de riem steken maar ook onze waardevolle ervaringen en aanbevelingen met u delen. In samenwerking met BMC/Pubilic Spirit- als toonaangevend wervings- en selectiebureau- organiseren wij het Symposium Arbeidsmarktpositie, een duurzaam loopbaanvervolg na het wethouderschap.

Er zijn géén kosten verbonden aan deelname aan dit symposium. Aanmelden is mogelijk via symposium@transitiumgroep.nl

vis

De kracht en macht van lokale partijen – Heerenveen

In samenwerking met Piet van Dijk en gastsprekers Prof. mr. D.J. Elzinga en Joost Eerdmans

Lokale partijen hebben zich een prominente plaats verworven in het openbaar bestuur. Ongeveer een derde van de raadsleden en wethouders komen voort uit lokale partijen.
De verschillen tussen de partijen zijn groot. Voor de Noordelijke provincies wordt in samenwerking met Piet van Dijk, dit symposium georganiseerd. De opzet van het symposium heeft als doel om kennis en ervaring te delen rond de bestuurlijke positie van lokale partijen en hun rol in onze democratie.

Voor meer informatie over dit symposium kunt u contact met ons opnemen.