Loopbaancoaching overheid

De juiste afslag kiezen op het kruispunt van uw loopbaan kan een lastige opgave zijn. Gaat u op zoek naar een nieuwe functie binnen de overheid of onderneemt stappen richting het bedrijfsleven?

Loopbaancoaching overheid

Welke mogelijkheden en regelingen zijn er om uw talenten en ambities waar te maken? En waar liggen uw ambities en talenten eigenlijk? Transitium Groep heeft meer dan 25 jaar ervaring in loopbaancoaching voor overheid en bedrijfsleven. We helpen u voorgaande vragen te beantwoorden en de juiste afslag op uw carrièrepad te nemen. Uw loopbaancoach voor overheid kan u bijvoorbeeld begeleiden in het re-integratietraject binnen de APPA-regeling. Meer weten? Lees verder of neem direct contact op voor een vrijblijvende intake.

Voor wie?

Transitium Groep’s loopbaancoaches voor overheid zijn er voor een ieder die vanuit een bestuurlijke functie op zoek is naar een functie elders, of juist vanuit het bedrijfsleven de politiek in wil. Ook als u binnen de (semi-)overheid naar een beter passende functie op zoek wilt, is Transitium Groep er voor u. Wellicht gelden deze voorbeelden niet voor u en weet u nog niet wat u wilt, alleen dat u binnen uw huidige functie niet op uw plek zit. In dat geval is het zeker aan te raden een loopbaancoach voor overheid in te schakelen.

Wat doet een loopbaancoach voor overheid?

Voordat u kunt gaan solliciteren op bestuursfuncties of functies in het bedrijfsleven, moet u eerst weten in welke richting u uw loopbaan wilt sturen. Uit bovenstaande kunt u waarschijnlijk al afleiden waar een loopbaancoach voor overheid u bij kan helpen. Aan de hand van o.a. gesprekken, assessments en uw cv brengen we uw talenten en ambities in kaart. Hebben we de juiste richting voor u gevonden, dan gaan we na hoe u de competenties en vaardigheden, die u tijdens uw studie en loopbaan heeft opgedaan, in kunt zetten om uw doel te bereiken. Dat doel is het vinden van een nieuwe baan die bij u past, of het nu binnen de overheid is, het bedrijfsleven of als zelfstandig ondernemer. Uw loopbaancoach voor overheid helpt u weer met plezier naar het werk te gaan en te energie halen uit wat u doet. Dat is belangrijk voor uw welzijn, uw geluk.

Het APPA-traject

Burgemeester worden

Loopbaancoaching voor overheid is er ook voor wie al een richting in gedachten heeft. Heeft u uw pijlen gericht op het burgemeesterschap, maar twijfelt u of de ambtsketting u zal passen? Maak dan kennis met ons nieuw ontwikkelde programma ‘Naar het burgemeesterschap’. In dit maatwerkprogramma gaan we na of u de juiste competenties,  vaardigheden en motivatie heeft om burgemeester te worden. We bereiden u voor op de sollicitatieprocedure, waarbij u gesprekken gaat voeren met o.a. de kabinetschef, de Commissaris van de Koning en de Vertrouwenscommissie. Is dit de afslag die u wilt nemen naar of binnen de overheid? Uw loopbaancoach van Transitium Groep helpt u over de streep.

Wachtgeld en APPA-traject

Gedurende de 25+ jaar als loopbaancoach voor overheid en bedrijfsleven hebben we ons gespecialiseerd in APPA-begeleiding. Met de APPA hebben politiek bestuurders, zoals wethouders, ministers, burgemeesters en gedeputeerden, een vangnet na het aftreden middels een wachtgeldregeling. Wilt u hiervan gebruik maken, dan dient u binnen 3 maanden na aftreden een re-integratietraject te starten. Klop zo snel mogelijk aan bij Transitium Groep, zodat u aan alle regels voldoet en het juiste re-integratietraject start.

Maak een afspraak met uw coach

Bij Transitium Groep werken diverse coaches, adviseurs en ondersteuners aan de re-integratie van bestuurders. Het is belangrijk dat u een click heeft met uw loopbaancoach voor overheid. Lees daarom alvast meer over onze coaches en geef uw voorkeur aan. Hier zullen we rekening mee houden bij het plannen van uw kennismakingsgesprek. Ook met uw reistijd houden we rekening, door een gesprekslocatie bij u in de buurt te kiezen. Zo houden we de drempel laag om een loopbaancoach voor overheid in te schakelen. Klaar voor de volgende grote stap in uw carrière? Plan nu uw coachingsgesprek bij Transitium Groep!

‘Tijdens de begeleiding groeide het gevoel:
Auke, de wereld is groter dan het stukje
waar jij je altijd op hebt gefocust’

Auke Blaauwbroek

Voormalig wethouder Gemeente Tilburg

Vrijblijvend kennis met ons maken?

Bel ons: 033 30 30 630