Workshops

Met workshops, trainingen en persoonlijke begeleiding helpt Transitium Groep bestuurders en executives vaardigheden te versterken die nodig zijn voor een volgende stap in hun loopbaan. Op basis van uw voorkeur kan dit zowel plenair als één op één plaatsvinden, wij verlenen onze diensten op maat.

Petra ter Doest

LinkedIn, uw professionele identiteit

Petra ter Doest

Petra is een unieke LinkedIn-expert die werkt vanuit de professionele identiteit online. Haar specialisme ontwikkelde zij na een loopbaan als journalist en adjunct-hoofdredacteur van Elsevier.

Regie over uw eigen loopbaan houdt onder meer in dat u zich online kunt presenteren op een manier die u helpt uw doelen te verwezenlijken. LinkedIn is dé plek waar u goed vindbaar kunt zijn voor anderen en herkenbaar op de punten die belangrijk zijn voor uw toekomst.

Deze workshop is voor kandidaten die hun profiel op LinkedIn willen verbeteren en bijstellen en hun netwerk effectief willen inzetten voor werk en/of opdrachten. De workshop geeft inzicht in wat een profiel op LinkedIn sterk maakt, en in toepassingen zoals zoeken, netwerken, posten en reageren. Ook is er ruimte voor 1-op-1 advies.

Liesbeth Tettero

De perfecte sollicitatiebrief en het CV

Liesbeth Tettero

Liesbeth traint en coacht politici en bestuurders in overtuigingskracht en een effectieve persoonlijke presentatie.

Een training voor sollicitanten die zich in sollicitatie- en motivatiebrieven en in hun cv overtuigend willen presenteren met de beste selectie van informatie, de juiste vorm en de meest passende toon.

Jacques Francoys

Netwerkvaardigheden

Jacques Francoys

Jacques heeft ruime ervaring in het begeleiden en adviseren van (politiek) bestuurders en senior managers in het nemen van de juiste besluiten in hun loopbaan. Met zijn kennis en ervaring helpt hij organisaties, bestuurders en senior managers door coaching, advies en het houden van toezicht.

Het belang van netwerken is vooral gelegen in het feit dat meer dan 70% van alle vacatures via via oftewel via ‘netwerken’ wordt vervuld. Frequent en goed netwerken is het meest effectieve middel om aan een nieuwe baan te komen die bij je past.

Het optimaliseren van de manier waarop je netwerkt kan een grote bijdrage leveren aan het vinden van die ene baan.

Josien van Cappelle

Toezichthouden

Josien van Cappelle

Als ervaren bestuurder en toezichthouder met expertise governance en openbaar bestuur geeft Josien deelnemers inzicht in wat Toezichthouden inhoudt: rollen, taken, verantwoordelijkheden en benodigde competenties. Ook de markt van en voor toezichthouders komt aan bod. Deelnemers krijgen een handvat om (samen met de begeleider) te bepalen of toezichthouden past bij hun profiel en ambitie.

Jacques Francoys

Personal Branding

Jacques Francoys

Jacques heeft ruime ervaring in het begeleiden en adviseren van (politiek) bestuurders en senior managers in het nemen van de juiste besluiten in hun loopbaan. Met zijn kennis en ervaring helpt hij organisaties, bestuurders en senior managers door coaching, advies en het houden van toezicht.

Tijdens deze interactieve workshop is veel ruimte voor oefenmomenten voor kandidaten die zichzelf sterker willen leren presenteren. Er wordt veel aandacht besteed aan zaken als uitstraling en een krachtige pitch.

Communicatiekracht!

Rik Rottier

Rik begeleidt corporate leiders en politici om in topvorm te komen zodat zij naar voren durven te stappen op de voor hen cruciale momenten. Van het aankondigen van reorganisaties en nieuwe strategieën tot sollicitatiegesprekken en media-optredens. Zo ook helpt hij kandidaten van Transitium Groep om hun communicatiekracht te vergroten. Samen met Rik ontwerp je jouw boodschap en krijg je diepe inzichten en praktische handvatten om in gesprekken verbinding te maken, je unieke kwaliteiten te laten zien en je leiderschap te tonen. Als jurist kent Rik de kracht van het woord, als bedrijfswetenschapper en voormalig manager bij een Nederlandse multinational de uitdagingen van het bedrijfsleven en als cabaretier de wetten van het podium. Ervaar zelf waarom vele topbestuurders al jarenlang met Rik samenwerken.

Oriëntatie Mediation

Helene Smit

Sinds 2003 werkt Helene als ADR gecertificeerd mediator en conflictcoach. Zij heeft vele bestuurs- en arbeidsconflicten bemiddeld en kan vanuit haar eigen ervaringen deelnemers inzicht geven wat het vak van mediator/conflictcoach inhoudt. Aan welke eisen moet je voldoen, hoe zit de markt in elkaar en hoe zou je een mediationpraktijk op kunnen bouwen? Met haar tips en tools krijgt de deelnemer een goed beeld om te kunnen beoordelen of het vak van bemiddelaar echt iets voor hem/haar zou zijn.

Pim Eijkelenboom

Oriëntatie op het ondernemerschap

Pim Eijkelenboom

Deze workshop is gericht op het ondernemerschap en dan vaak in combinatie met het vangnet van de APPA. Alle voorwaarden, randvoorwaarden en hulpmiddelen zoals een specifiek op te zetten ondernemersplan worden op een transparante wijze uitgelegd. Ook voor het kiezen van de juiste entiteit van het ondernemen zoals een besloten vennootschap, eenmanszaak of VOF wordt een persoonlijke analyse gemaakt en voorzien van een passend advies. Het ondernemerschap moet u ook de APPA voorzien van continuïteit en eventuele bescherming van aansprakelijkheid in privé!

De workshop wordt weggegeven door Pim Eijkelenboom die meer dan 30 jaar ervaring heeft in het starten, continueren en fuseren van kleine en middelgrote ondernemingen en waar nodig ondersteund door ervaren partners binnen Transitium Groep en daarbuiten.

Pim Eijkelenboom

Finance en fiscaliteit

Pim Eijkelenboom

Bedoeld voor de startende ondernemer. Na deze workshop bent u in staat een financieel meerjarenplan te presenteren en uw eigen verlies- en winstrekening op te stellen