Loopbaanbegeleiding overheid

Bent u als (aftredend) bestuurder op zoek naar de juiste richting in uw loopbaan? Transitium Groep is gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding voor overheid en bedrijfsleven.

Loopbaanbegeleiding overheid

Het is belangrijk dat u op de juiste plek zit, met plezier naar het werk gaat en het gevoel heeft écht iets bij te dragen. We helpen u ontdekken waar uw talenten en ambities liggen, zodat u de volgende stap op uw carrièrepad kunt zetten, of dat nu in een functie in openbaar bestuur, het bedrijfsleven of als zelfstandig ondernemer is. Zullen we samen kijken wat loopbaanbegeleiding voor overheid u te bieden heeft? Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek en zet een grote stap naar meer werkgeluk en welzijn.

Wie zijn wij?

Transitium Groep is al meer dan 25 jaar hét loopbaanadviesbureau voor politici, topambtenaren en executives. We hebben een sterk en omvangrijk netwerk in zowel het bedrijfsleven als de overheid. Loopbaanbegeleiding voor bestuurders en het bedrijfsleven en APPA-begeleiding zijn onze specialismen. Bij alles wat we doen gaan we uit van een maatwerkaanpak. Dankzij ons team van ervaren coaches en specialisten kunnen we een breed pakket aan advies en ondersteuning bieden. Loopbaanbegeleiding voor overheid kunnen we zodoende aanvullen met personal branding, social media-advies, workshops en meer.

Waarom loopbaanbegeleiding voor overheid?

Loopbaanbegeleiding is iets voor alle branches en alle niveaus. Alleen als iedereen in de organisatie goed in zijn of haar vel zit, kan de organisatie optimaal functioneren. Door ons te specialiseren in loopbaanbegeleiding voor de overheid kunnen we maatwerk leveren in het begeleiden van bestuurders. We weten voor welke keuzes men zoal kan komen te staan, welke situaties zich voor kunnen doen en welke wegen er zijn om deze het hoofd te bieden. Zo kunnen we u begeleiden naar een beter passende positie binnen de overheid of daarbuiten.

Het APPA-traject

Trajecten en regelingen

Bij Transitium Groep doen we meer dan loopbaanbegeleiding voor de overheid. We hebben een aantal loopbaantrajecten ontwikkeld voor bestuurders die het bedrijfsleven in willen en professionals die een bestuursfunctie ambiëren. Met het programma ‘Transitie naar Werk’ begeleiden we executives (senior managers) naar een nieuwe baan. Loopbaanheroriëntatie en het verkennen van zelfstandig ondernemerschap zijn daar onderdeel van. Ambieert u het burgemeesterschap en wilt u weten of dit echt iets voor ons is? Ons programma ‘Naar het burgemeesterschap’ helpt u oriënteren. Voor aftredend bestuurders bieden we APPA-begeleiding. Omdat dit zeer relevant is in het kader van loopbaanbegeleiding van overheidsfunctionarissen vertellen we hier meer over.

APPA-begeleiding

Wanneer u aftreedt als bestuurder, om wat voor reden dan ook, heeft u recht op wachtgeld volgens de APPA (Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers). Een voorwaarde hiervoor is dat u binnen 3 maanden na aftreden aan een re-integratietraject begint bij een erkend re-integratiebedrijf. Transitium Groep is zo’n bedrijf. Voordat u re-integreert moet u echter wel weten wat u wilt gaan doen. Met loopbaanbegeleiding voor overheid helpen we u het juiste pad te kiezen. Gaat u na uw carrière als burgemeester, wethouder, gedeputeerde, minister of Tweede Kamerlid weer de politiek in? Of lonkt het bedrijfsleven en gaat u voor een positie als (interim-)manager? Heeft u de knoop eenmaal doorgehakt, dan begeleiden we u in uw loopbaan binnen de overheid of daarbuiten tot u volledig bent gere-integreerd.

Loopbaanbegeleiding overheid aanvragen

Staat u op een kruispunt in uw loopbaan en weet u niet welke afslag u wilt nemen, dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen voor loopbaanbegeleiding. De overheid verruilen voor het bedrijfsleven, als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan of een nieuwe functie binnen de overheid; Transitium Groep helpt u de keuze te maken. Zet nu die grote stap naar meer werkgeluk en plan een afspraak met een van onze coaches.

‘Tijdens de begeleiding groeide het gevoel:
Auke, de wereld is groter dan het stukje
waar jij je altijd op hebt gefocust’

Auke Blaauwbroek

Voormalig wethouder Gemeente Tilburg

Vrijblijvend kennis met ons maken?

Bel ons: 033 30 30 630