Ik ging me realiseren dat Transitium Groep me kon helpen om het denk- en zoekproces beter aan te pakken dan ik tot dan toe had gedaan.

Was – Wethouder Ameland voor de VVD, 2014-2017. Is – Clustermanager Leger des Heils sinds januari 2018  Traject – Begeleiding in het kader van de APPA

Hoe kwam u bij Transitium Groep terecht?

k besloot om allerlei redenen in mei vorig jaar mijn baan als wethouder op te zeggen. Ik had een nieuwe baan gevonden op het vasteland als manager bij een crematorium in opbouw. Toen belde op een dag, terwijl ik in de GAMMA stond, de Transitium Groep. Pim Eijkelenboom aan de telefoon in verband met mijn re-integratie-traject. Ik begreep er eerst niets van. Re-integratie? Ik was toch alweer aan het werk? Maar toen bleek dat ik iets minder verdiende dan ik als wethouder had gedaan en dus was er sprake van wachtgeldbetaling en daarmee van re-integratie. Ik was flabbergasted maar besloot er maar in mee te gaan.

Dus u ging nadenken over uw loopbaan hoewel u net een nieuwe baan had?

Ja, dat was voor mij ook even heel raar maar al snel kwam de vraag: Heb je nu de baan van je leven? Nee, was mijn antwoord. Ook Pim vond dat ik met mijn werk bij het crematorium onder mijn niveau werkte. Langzaam maar zeker ging ik me realiseren dat Transitium Groep me kon helpen om het denk- en zoekproces beter aan te pakken dan ik tot dan toe had gedaan.

Wat hield de begeleiding in?

Ik heb verschillende, zeer plezierige gesprekken gehad, eerst met Pim en vervolgens met Arie Paul Eijkelenboom. Een belangrijk moment was de uitslag van het assessment. Daar kwam uit dat ik anders ben dan anderen. En dat ik niemand vertrouw. Ik kreeg heel goed terug hoe ik overkom. Dat leidde onder andere tot het interessante gesprek dat hoewel ik niet snel mensen vertrouw, ik wel vertrouwen oproep bij anderen.

Ik vond het al met al een zeer positief assessment, ik was blij met wat ik over mezelf las. Ik herkende me erin en dacht: als werkgever zou ik denken die moet ik hebben! Een doorzetter, iemand die van hard werken houdt. Het was fijn om dat allemaal terug te zien.

Wat herinnert u zich vooral van die tijd?

Dat ik de gesprekken leuk vond, heel open. Ik ben zelf niet zo zakelijk. Ik vond het ook bijzonder dat Arie Paul een paar keer helemaal naar Friesland kwam.

Hoe begon de zoektocht naar een nieuwe baan?

Dat bleef ondanks het assessment lastig omdat ik iemand ben die alles leuk vindt. Ik kan het leuk hebben achter de kassa van AH maar ook als bestuurder van een zorginstelling. Ik heb ook nog overwogen een hospice te beginnen. Ik heb ten slotte een achtergrond in de zorg als verpleegkundige maar ik had ook een propedeuse rechten gehaald aan de OU. Het gaat alle kanten op bij mij. De één zegt: wispelturig is ze! De ander zegt: Ach, ze haalt wel alles eruit wat er in zit.

Toch heb je blijkbaar de knoop doorgehakt…

Uiteindelijk ben ik gaan zoeken in een vacaturebank en solliciteerde ik links en rechts. Arie Paul gaf feedback op wat ik deed, ook als hij het er niet mee eens was. Hij was ook heel betrokken op momenten dat het tegenzat.

Opeens kwam de oplossing in de vorm van deze baan bij het Leger des Heils als clustermanager. Ik belde voor een vacature voor 16 uur. Dat waren te weinig uren voor mij, maar de baan leek me fantastisch en inmiddels kon ik blijkbaar mijn verhaal goed doen. De dame aan de andere kant van de lijn moedigde me aan te solliciteren en te vragen om een aanstelling voor 32 uur. En zo is het gegaan.

Eind goed, al goed dus…

Zeker. Maar het leukst vond ik nog dat twee dagen voor kerstmis een grote bos bloemen werd bezorgd, met een kaartje van de Transitium Groep: ‘Gefeliciteerd met je nieuwe baan.’

Categorieën: Nieuws /

Abonneren op onze nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht van ons laatste nieuws? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief.